flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА ГРОМАДЯНАМ!!!

17 березня 2020, 15:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

міста ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

                                                        17 березня 2020 року                               м. Камянське                                                     № 14

 

«Про тимчасові заходи з метою попередження

розповсюдження захворюваності на гостру

респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19»

 

  На підставі рішення зборів суддів Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 17 березня 2020 року, відповідно до ч.2 ст.24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» Рішення Ради суддів України від 16 березня 2020 року № 186/20 « Про встановлення особливого режиму судів України».

  1. Тимчасово, з 17 березня до 03 квітня 2020 року, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів. Судові засідання, призначені у період з 17 березня до 03 квітня 2020 року, у справах, де участь сторін визнано обов’язковою, знімаються з розгляду. Про час та дату наступного засідання учасників буде додатково повідомлено у спосіб, передбачений процесуальним законодавством.
  2. Справи у порядку спрощеного провадження та справи, які не потребують обов’язкової участі сторін, за наявності відповідних заяв, будуть розглянуті у встановленому порядку.
  3. Справи, визначені процесуальним законом як невідкладні, будуть розглянуті у встановленому законом порядку з дотриманням розумних заходів протидії поширення інфекції
  4. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

 

а)  клопотань, щодо заходів забезпечення кримінальних проваджень ;

б)  кримінальних провадженнях (в тому числі слідчих суддів):

 

- в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

- в яких спливають строки тримання осіб під вартою або строки призначеного обвинуваченим покарання у виді позбавлення волі;

- подання та клопотання про направлення до іншого суду кримінальних проваджень, в яких до підозрюваних/обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою;

в) щодо справ про адміністративні правопорушення, у разі відкладення яких, закінчуються строки, передбачені ст.38 КУпАП.

  1. В день судового розгляду, учасники кримінальних проваджень, які прибули до Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області, повинні повідомити по телефону секретаря судового засідання (зазначений в списках кримінальних проваджень, призначених до розгляду) про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.
  2. Канцелярія на вказаний період прийом документів буде здійснювати в обмеженому режимі.
  3. Обмежується доступ та перебування в суді осіб, які не є сторонами та іншими учасниками судових справ.
  4. Будь-яка інформація щодо судових справ надаватиметься судом у телефонному режимі та засобами електронно-поштового зв’язку.
  5. Припиняється особистий прийом громадян керівництвом.
  6. Тимчасово, до 03 квітня 2020 року, призупиняється видача копій судових рішень та виконавчих документів, окрім тих, які підлягають негайному виконанню.

 

  1. Рекомендувати учасникам судових процесів:

-   учасникам судових засідань в один із вищенаведених способів подати до суду заяви про розгляд справ за їх відсутності  за наявними в справі матеріалами, або про відкладення судового засідання на час карантину

-    знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

-  для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту та телефон).

   12. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

   13. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Голова                                                                                               

Дніпровського районного суду     

м. Дніпродзержинська                                                                                         

Дніпропетровської області                                                                                      Є.Д. Багбая

 

 

Довідкова інформація:

 

       З метою протидії поширенню в Україні коронавірусу COVID – 19, просимо з розумінням поставитися до впроваджених заходів та звертаємо увагу на те, що, судді та працівники апарата суду продовжують виконувати свої обов’язки навіть в умовах гострої небезпеки зараження короновірусом COVID-19.

Сподіваємося на розуміння та підтримку! Бажаємо здоров’я Вам та Вашим близьким!

 

 

КОНТАКТНІ ТЕЛЕФОНИ ПРАЦІВНИКІВ

АПАРАТУ СУДУ

 

Старший секретар суду                           (066)-364-45-86

 

Телефони приймалень суддів:

 

Багбая Євген Давидович

+38 (068) 223-73-49

Байбара Григорій Антонович

+38 (063) 739-19-47

Решетник Тетяна Олександрівна

+38 (098) 609-94-78

Замкова Яна Василівна

+38 (098) 840-85-08

Лобарчук Олена Олександрівна

+38 (098) 625-26-10

Шендрик Костянтин Леонідович

+38 (098) 045-59-94